Arcadië Trio
Een romantisch concert
De concertzaal
Op zondag 12 november om 11:30 speelt het Arcadië Trio een klassiek concert in de Het Groene Kerkje te Lambertschaag. Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, pianiste Henriëtte Wirth en cellist Timothée Busch. Op het programma staan trio's van Beethoven en Frühling. De leden van het Arcadië Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Daar specialiseerden zij zich in het romantische repertoire. Op de lessenaars prijkt regelmatig werk van Schumann, Glinka, Bruch en Brahms. Samen gaven zij concerten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Brussel. In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Vorig jaar maakten zij een concertreis naar Spanje. 

Op 12 november speelt het Arcadië Trio Beethovens trio opus 38 in Es-groot. Dit werk, opgedragen aan Keizerin Maria Theresia en oorspronkelijk geschreven voor een septet bestaande uit drie blazers en vier strijkers, werd al snel een van Beethovens populairste werken. Hij arrangeerde het enkele jaren later zelf als trio, geschreven voor klarinet, cello en piano. 

Carl Frühling (1868-1937) was een componist die in de traditioneel romantische school schreef, ondanks de diverse modernistische stromingen die toen tegelijkertijd opkwamen. De in Lemberg (tegenwoordig Lviv in Oekraïne) geboren componist trok na zijn studies naar Wenen, maar kwam de klap van de enorme inflatie in Oostenrijk na de Eerste Wereldoorlog nooit te boven. Hij stierf in armoede en liet een oeuvre van honderden composities na waarvan tot nu toe slechts een handvol werken is teruggevonden. Het Arcadië Trio voert zijn prachtige Klarinettrio opus 40 uit, vol lyrische melancholiek en brahmsiaanse passages. 

Arcadië Trio: 
Steven Geraads, klarinet 
Timothée Busch, cello 
Henriëtte Wirth, piano 

L. van Beethoven uit Trio in Es-groot opus 38 (1802): 
- Adagio
– Allegro con brio 
- Adagio cantabile 
- Andante con moto alla Marcia - Presto 

Pauze 

C. Frühling Klarinettrio in a-klein opus 40 (1925): 
- Mäßig schnell 
- Anmutig bewegt 
- Andante 
- Allegro vivace

Zondag 12 november 2017
11.30 uur
Entree: € 13,50
Donateurs: € 11,50
     
© Het Groene Kerkje   webdesign: Studio van Alfen