Skotwal De concertzaal

Dit derde album van Skotwal is levendiger dan ooit. Sinds 2010 bestaat Skotwal uit Theo Dronkert, Theo de Jong en Wigert Dronkert. De drie maakten in eigen beheer al twee platen vol vertaalde/bewerkte Amerikaanse countrysongs in de Westfriese streektaal.
Bij “Hou me niet teugen” is dat uitgangspunt overeind gebleven. De werkwijze, en daardoor het geluid van de plaat, is ten opzichte van de eerste twee wel veranderd.
Bij de keuze van de originelen waren de mannen minder streng. “We weten inmiddels wat bij Skotwal past”, legt Theo Dronkert uit. “Het origineel hoeft niet meer per sé een countryliedje te zijn om het te kunnen verskotwallen. Zo kwam een liedje van The Rubettes op deze plaat terecht en zelfs één van The Rousers.”
De losheid en levendigheid komt bij het beluisteren van “Hou me niet teugen” duidelijk naar voren. Theo de Jong nam niet alleen mandoline- en zangpartijen voor zijn rekening, maar produceerde ook de hele plaat. “Het spelplezier spat er vanaf! De basis hebben we ingespeeld met ‘De Skotwal Zes’, dat zijn de vaste drie leden aangevuld met drummer Bart de Wit, bassist Joris Thomassen en pedalsteel gitarist Roland van Beveren. Deze zes zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en dat is goed te merken.”

Zaterdag 12 mei 2018
20.30 uur (zaal open 20.00 uur)
Entree: € 15,00

     
© Het Groene Kerkje   webdesign: Studio van Alfen