Arcadië Trio De concertzaal

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. Het Arcadië Trio heeft live opgetreden op zowel Radio 4 als Radio 1 en vorig jaar november hebben we hen ook in het Groene Kerkje mogen ontvangen, waar zij dit jaar het St. Maartensconcert verzorgen.

Biografie Arcadië Trio

Steven Geraads studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Celeste Zewald en Hein Wiedijk. Tijdens zijn studie maakte hij onder andere deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het J.Pz. Sweelinck Orkest te Amsterdam. Steven volgde masterclasses bij onder meer Karl Leister, Wenzel Fuchs, Herman Braune, Miguel Espejo en Arno Piters. De afgelopen jaren remplaçeerde Steven bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, onder leiding van dirigenten als Mariss Jansons en Eliahu Inbal. Hij is erg actief in de kamermuziek en maakt naast het Arcadië Trio tevens deel uit van Trio Trajectum en vormt een duo met pianiste Henriëtte Wirth.

Timothée Busch behaalde in 2009 zijn Master of Music, behorende tot de klas van Timora Rosler en Ran Varon op het Utrechts Conservatorium. Afgelopen jaren gaf hij concerten in onder anderen Frankrijk, Duitsland, België en Nederland met onder andere het Arcadië trio, het Rietveld kwartet, het Duo Ponticello en het Busan Ensemble. Met enige regelmaat remplaceert Timotheé in het Gelders Orkest en bij het Nederlands Begeleidings Orkest. Ook is hij lid van het Ciconia Consort. Verder nam hij deel aan festivals in Zweden en Duitsland en volgde hij masterclasses bij onder andere Rafael Wallfish, Torleif Thedéen, Daniel Müller-Schott, Gustav Rivinius en Leonid Gorokhov.

Henriëtte Wirth studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en piano aan het Utrechts Conservatorium bij Klára Würtz en Paolo Giacometti. Vervolgens studeerde zij klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Herman Stinders en pianoforte Bart van Oort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Henriëtte is klavecinist van het oude muziekensemble La Favorita en organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in de historische uitvoeringspraktijk van 17e-eeuws repertoire. Sinds 2007 is zij met veel plezier als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Hiernaast speelt Henriëtte barokharp en zingt renaissance polyfonie.

Zondag 11 november 2018
11.30 uur
Entree: € 13,50
Abonnees: €11,50
       
© Het Groene Kerkje   webdesign: Studio van Alfen