Het Dostojevski Kwartet
De concertzaal
Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het Conservatorium van Amsterdam leren kennen. Het strijkkwartet ontving lessen en masterclasses van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2016-2017 en 2017-2018 het coachingstraject van het Danel Kwartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg....

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM en Opium op Radio 4 en Podium Witteman....:

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.

Lisa, Julia en Emma spelen alle drie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Zondag 10 maart 2019
11.30 uur
Entree: € 13,50
Abonnees: €11,50

     
© Het Groene Kerkje   webdesign: Studio van Alfen