Fernando Lameirinhas
De concertzaal

Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver én meeslepend zanger en gitarist is een van de ikonen van de wereldmuziek in Nederland. Hij is geboren in Porto, Portugal in 1944.
Tijdens zijn vroege jeugd woont hij enkele jaren op het platteland in Trás Os Montes en Viana do Castelo. Daar onstaat zijn passie voor muziek mede dankzij de ontdekking van het grootse geluid van het kerkorgel. Ook zingt hij in het kerkkoor.

In 1975 verhuist hij naar Amsterdam, waar hij van 1976 tot 1980 deel uitmaakt van de groep Sail/Joia, het huisorkest van de Melkweg en de Kosmos. Ze waren een live-sensatie en genoten bekendheid door hun aanstekelijke lied “Amsterdão, Amsterdão”.

Omdat Fernando zich niet aan grenzen bindt werkt hij geregeld samen met musici uit andere genres en culturen. Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Frank Boeijen, Hennie Vrienten, Bløf, Paul de Leeuw, de Malagassische zanger-accordeonist Régis Gizavo, de Kaapverdische zangeres Dina Medina en de Hindoestaanse Droeh Nankoe.

Na ruim vijftig jaar ervaring in het vak én in het leven, zit Fernando nu in een nieuwe fase van zijn leven en dat klinkt door in zijn liedjes. Dominante thema’s als de liefde, de dood, geloof en spiritualiteit staan tegenwoordig centraal.

Www.Lameirinhas.net

Zondag 22 december 2019
15.00 uur (zaal om 14.30 open)
Entree: € 19,50
     
© Het Groene Kerkje   webdesign: Studio van Alfen